BLOG
Atenție, FAN Courier nu iți trimite bani pe card – Tentative de fraudă în numele OLX și FAN Courier 150 150 Avocat Georgiana Havrileț

Atenție, FAN Courier nu iți trimite bani pe card – Tentative de fraudă în numele OLX și FAN Courier

Persoanele care comercializează produse online sunt vizate de un nou atac de tip phishing. Concret, comercianții de pe site-ul OLX sunt abordați prin mesaje în cadrul platformei sau prin sms de așa-ziși clienți interesați de produsele expuse pe site. După cererea de expediere a produselor prin curier, hackerii se oferă să plătească online pentru acestea, trimițând vânzătorului un link, sub pretextul că trebuie să-și introducă datele bancare pe site pentru a primi contravaloarea produselor.

Mai mult
Obligativitatea motivării dispoziției de menținere, restrângere ori extindere a măsurii asigurătorii cu ocazia verificării efectuate în temeiul art. 2502 C. proc. Pen. Nulitatea ordonanței în situația în care aceasta nu este motivată de către procuror. 150 150 Avocat Georgiana Havrileț

Obligativitatea motivării dispoziției de menținere, restrângere ori extindere a măsurii asigurătorii cu ocazia verificării efectuate în temeiul art. 2502 C. proc. Pen. Nulitatea ordonanței în situația în care aceasta nu este motivată de către procuror.

În situația în care procurorul, ulterior verificării măsurilor asigurătorii dispuse în cauze, dispune menținerea, restrângerea ori extinderea măsurilor, acesta trebuie să se pronunțe printr-o ordonanță motivată.

Mai mult
Neverificarea măsurii sechestrului asigurător de către procuror, în termenul prevăzut de art. 2502 C. proc. Pen. Încetarea de drept a măsurii asigurătorii. 150 150 Avocat Georgiana Havrileț

Neverificarea măsurii sechestrului asigurător de către procuror, în termenul prevăzut de art. 2502 C. proc. Pen. Încetarea de drept a măsurii asigurătorii.

Instituția verificării măsurii asigurătorii prevăzută de art. 2502 C. proc. Pen. a fost introdusă recent în Codul de procedură, penală prin Legea nr. 6/2021 care a intrat în vigoare în data de 28.02.2021.

Mai mult